2021. január 15., péntek

MINIMÁLBÉR 2021: MÉG NINCS MEGÁLLAPODÁS!!!

 A béremelés érdekében a Munkástanácsok Országos Szövetsége nyitott arra, hogy egyezség szülessen a munkáltatókkal a minimálbérek négyszázalékos emeléséről. 

 

ITT A BEJELENTÉS >>>  MEGNÉZEM >>>>

 

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK >>>>

 

Ez a munkavállalói oldal által korábban javasolt öt százalékhoz képest pár száz forinttal jelent kevesebb fizetést jelent. Ha viszont nem születik egyezség, az érintett munkavállalók fizetésének értéke az infláció miatt csökken, amíg a nettó és a bruttó összeg nem változik - mondta Palkovics Imre, a MOSZ elnöke a lapnak.

Februártól van lehetőség a magasabb fizetésre, de a 4 százalékos egyezség a januári különbözetet is tartalmazná. A közös szakszervezeti álláspont azonban továbbra is öt százalék. A tárgyalások jövő héten folytatódnak.

A kötelező legkisebb kereset négyszázalékos emelésével bruttó 167 500 forintra nőne, azaz nettó 111 500 forintot kapna kézhez a munkavállaló. Ez 4500 forinttal több, mint a jelenlegi összeg. Ha egy százalékkal nagyobb növekedésben egyeznének meg a felek, akkor mindössze 800-900 forinttal kapnának többet az emberek.

A garantált bérminimum az alacsonyabb emeléssel nettó 4500 forinttal emelkedne, az ötszázalékos plusszal pedig 7000 forinttal kapnának többet az érintettek. 

TOVÁBBI LINKEK >>> MEGNÉZEM

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.